1. Správce osobních údajů: Člověk v tísni, o.p.s., se sídlem Šafaříkova 24, 120 00 Praha 2, IČ: 25755277, zapsaný v rejstříku o.p.s. vedeném Městským soudem v Praze, oddíl O, vložka 119, kontaktní údaje: sp@clovekvtisni.cz, kontaktní údaje pověřence pro ochranu osobních údajů: dpo@clovekvtisni.cz

2. Informujeme Vás, že Správce bude zpracovávat Vaše osobní údaje v rozsahu uvedeném ve formuláři přihlášky do Skutečné pomoci. Bližší informace o zpracování údajů během telefonických hovorů naleznete zde.

3. Zpracování osobních údajů je založeno na plnění smlouvy, plnění právních povinností Správcem a na oprávněném zájmu Správce.

4. Uvedené údaje jsou zpracovávány za těmito účely:

  • Evidence daru (příslibů darů),
  • Statistické účely,
  • Plnění právních povinností správce,
  • Péče o dárce, informování o možnostech dárcovství a o činnostech organizace Člověk v tísni, nabídka výhod.

5. Vaše osobní údaje budou Správcem uloženy po dobu:

  • po dobu trvání smluvního vztahu (členství ve Skutečné pomoci),
    po dobu určenou právními předpisy (zejména zákon o účetnictví),
    a dále po dobu 3 let od posledního kontaktu s Vámi, pokud dříve nepožádáte o výmaz údajů.

6. Vaše údaje neprodáváme ani jinak nepředáváme dalším stranám vyjma smluvních partnerů, kteří nám umožňují komunikaci s Vámi. Jejich aktuální seznam můžete vždy nalézt na tomto odkazu.

7. Vaše práva:

  • právo požadovat informaci, jaké Vaše osobní údaje Správce zpracovává,
  • právo požadovat po Správci vysvětlení ohledně zpracování osobních údajů,
  • právo vyžádat si u Správce přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit, případně omezit a právo vznést námitku proti zpracování,
  • právo požadovat po Správci výmaz těchto osobních údajů, příp. právo vzít souhlas (byl-li udělen) kdykoliv zpět, a to například zasláním emailu nebo dopisu na kontaktní údaje Správci,
  • právo v případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním osobních údajů obrátit se na Správce nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů,
  • právo získat osobní údaje ve strukturované, běžně používaném a strojově čitelném formátu, pokud je zpracování založena na souhlasu nebo na smlouvě